• נגישות

ברכת שנת לימודים מהנה ומוצלחת לכל ילדי גבעתיים והצוותים החינוכיים​

תאריך עדכון: 31/08/2020
שם מפרסם: תקשורת ודוברות
במנהל החינוך העירוני בנו תכנית עבודה מקיפה, בהתאם המתווה שפורסם על ידי משרד החינוך ומשרד הבריאות. תכנית העבודה הינה דינמית בהתאם להתפתחויות אולם העיקרון המנחה הוא מציאת מבנים והתאמתם למטרות החינוך, על מנת לאפשר לכמה שיותר שכבות גיל ללמוד במסגרות שאינן ביתיות. על פי התכנית נכון לעכשיו, גני הילדים לא יפוצלו ויתקיימו במסגרת הרגילה.במנהל החינוך העירוני בנו תכנית עבודה מקיפה, בהתאם המתווה שפורסם על ידי משרד החינוך ומשרד הבריאות. תכנית העבודה הינה דינמית בהתאם להתפתחויות אולם העיקרון המנחה הוא מציאת מבנים והתאמתם למטרות החינוך, על מנת לאפשר לכמה שיותר שכבות גיל ללמוד במסגרות שאינן ביתיות. על פי התכנית נכון לעכשיו, גני הילדים לא יפוצלו ויתקיימו במסגרת הרגילה. במנהל החינוך העירוני בנו תכנית עבודה מקיפה, בהתאם המתווה שפורסם על ידי משרד החינוך ומשרד הבריאות. תכנית העבודה הינה דינמית בהתאם להתפתחויות אולם העיקרון המנחה הוא מציאת מבנים והתאמתם למטרות החינוך, על מנת לאפשר לכמה שיותר שכבות גיל ללמוד במסגרות שאינן ביתיות. על פי התכנית נכון לעכשיו, גני הילדים לא יפוצלו ויתקיימו במסגרת הרגילה.במנהל החינוך העירוני בנו תכנית עבודה מקיפה, בהתאם המתווה שפורסם על ידי משרד החינוך ומשרד הבריאות. תכנית העבודה הינה דינמית בהתאם להתפתחויות אולם העיקרון המנחה הוא מציאת מבנים והתאמתם למטרות החינוך, על מנת לאפשר לכמה שיותר שכבות גיל ללמוד במסגרות שאינן ביתיות. על פי התכנית נכון לעכשיו, גני הילדים לא יפוצלו ויתקיימו במסגרת הרגילה.
על פי המתווה בבתי הספר היסודיים תלמידי כיתות א׳ ב׳ ילמדו בכיתות מלאות 5 ימים בשבוע בימים א-ה. שכבות ג׳ ד׳ ה׳ ילמדו 5 ימים בשבוע במתכונת של קפסולות של עד 18 תלמידים. שכבות ו׳ ז׳ ח׳ ילמדו ברוב בתי הספר בגבעתיים כ- 14-15 שעות לאורך של  3-4 ימים ובשאר הימים תתקיים למידה מרחוק. הלימודים באופן כללי בשכבות ו-ח בבית הספר בגבעתיים ייערכו באופן גמיש בהתאם לחללים הפנויים ועל מנת לשמור על מתכונת הקפסולות.
בכל התיכוניים בגבעתיים יתקיימו לימודים במתכונת היברידית 5 ימים בשבוע (למידה פרונטאלית ולמידה מרחוק) כאשר היום השישי ישמש כיום תגבור בכל התיכוניים. בתיכון בית אקשטיין וכן בכל כיתות מב"ר יתקיימו לימודים במתכונת מלאה של 5 ימי לימוד.
בבתי הספר התיכוניים יתקיים מתווה שונה לכל בית ספר ובית ספר. בתיכון קלעי תלמידי שכבות ט-י ילמדו יומיים בשבוע בימים שני וחמישי במתכונת קפסולות של חצאי כיתות לפי מערכות שיעורים קבועות. תלמידי שכבות י״א, י״ב ילמדו 3 ימים בשבוע בימים ראשון שלישי ורביעי ובשאר הימים בלמידה מרחוק.
בתיכון שמעון בן צבי ילמדו תלמידי שכבת ט׳ י5 ימים בשבועיים הראשונים בקפסולות של חצאי כיתות בצורה מדורגת במשמרות כאשר המתווה ייבדק ויוחלט אם להמשיכו או לשנות אותו בהתאם לצורך. תלמידי כיתות י׳ י״א ילמדו 3 ימים בביה״ס ויומיים  בלמידה מרחוק ואילו תלמידי כיתות י״ב ילמדו 5 ימים בשבוע בביה״ס ויהיו לימודים מרחוק לצורך תגבור ומתן עזרה.
בתיכון אורט כל יום ייפתח בזמן מחנך בזום משעה 08:00-08:30. לאחר מכן ילמדו בין 3 ימים ל- 6 ימים בשבוע בבית ספר מקרוב וכן תהיינה שעות שילמדו מרחוק, כל זאת על פי מערכת אישית של כל תלמיד. יחלק מהתלמידים יגיעו 6 ימים בשבוע ללמידה מקרוב, יהיו כאלה שיגיעו 3 ימים לביה״ס ללמידה מקרוב, יהיו תלמידים שבחלק מהיום ילמדו מקרוב ובחלקו מרחוק. תלמידי כיתת אתגר בבית הספר ילמדו כל ימי השבוע בבתי הספר.
לתלמידי תיכון תלמה נבנתה תכנית מיוחדת שתשלב לימודים פורמאליים ובלתי פורמאליים של אמנויות.
המשמעויות של מתווה מערכת החינוך העירונית, הן התארגנות לתשתית למידה מרחוק שכוללת, בין היתר, רכישת תכני הוראה והדרכה לצוותי החינוך וציוד קצה לתלמידים. מבחינת כוח אדם, תידרש תוספת של כוח אדם להוראה ועוזרי חינוך. כמובן, שכמו שנעשה מאז פרוץ המשבר, יתוגבר מערך הניקיון במוסדות החינוך ויוצבו עמדות חיטוי והיגיינה.
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "פתיחת שנת הלימודים הקרובה מציבה אתגר עצום בשל משבר הקורונה ותנאי אי הוודאות המשמעותיים אותם מציבה בפנינו מציאות שגרת הקורונה. הקושי המרכזי, מעבר למציאת פתרונות במסגרת המגבלות הקיימות, הוא בעובדה שהמציאות המשתנה מובילה להגבלות חדשות ולשינויים תכופים שלרוב אינם מאפשרים זמני הערכות נאותים. העבודה בתנאי אי ודאות מצריכה מתן פתרונות מידיים וגמישות גדולה מצד מערכת החינוך ומצד המשפחות והתלמידים. בהזדמנות זאת אני רוצה להביע הערכה גדולה לצוותים החינוכיים-סייעות, גננות, מורים, מנהלים, אנשי מנהלה וכל הצוותים החינוכיים, שעשו ועושים כבר חודשים רבים עבודה מדהימה 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, בתנאים מאוד לא פשוטים. העירייה ממשיכה בהיערכות שלה לפתיחה נאותה של שנת הלימודים ולמתן פתרונות לצרכים שיעלו, ונאחל לכולנו שאכן תהיה זו שנה של בריאות לכולנו, המשולבת בהנאה ולמידה משמעותית של התלמידים".