• נגישות

החלו עבודות להקמת מעגל תנועה חדש ובטיחותי בצומת הרחובות רמב"ם, רמז ונגבה

תאריך עדכון: 10/08/2020
שם מפרסם: תקשורת ודוברות
השבוע החלו עבודות להקמת מעגל תנועה חדש ובטיחותי בצומת הרחובות רמב"ם, רמז ונגבה באחד הצמתים המסוכנים בעיר אשר בו התרחשו לאורך השנים תאונות דרכים רבות.
העבודות יימשכו כחודשיים ובמהלך כל תקופת העבודה לא תתאפשר חניה בחניות ציבוריות הסמוכות לצומת במשך כל שעות היממה. במהלך העבודות יחולו שינויים בהסדרי התנועה ובכיווני הנסיעה באזור הצומת וברחובות סמוכים מלווים בשילוט, מנשרי הסברה והכוונה של פקחים.
העבודות יכללו פיתוח תשתיות, מדרכות, גינון, סלילה ותאורה.
מחקרים קבעו כי תועלתם התחבורתית והבטיחותית של מעגלי תנועה, טובה יותר מזו של הצומת השגרתי שצורתו הצטלבות בקווים ישרים. ממצאים רבים מצביעים על שיפור משמעותי בבטיחות כלי הרכב והולכי הרגל באזור, כאשר צומת סטנדרטי הופך למעגל תנועה. העבודות להקמת מעגל התנועה החדש, כללו שינויים גיאומטריים, עבודות ריצוף ועבודות תאורה.
ראש העירייה, רן קוניק, ציין :" אנו עושים הכל על מנת לצמצם את תופעת תאונות הדרכים בעיר, ולנסות למצוא פתרונות תחבורתיים הולמים לאתגרים התחבורתיים הרבים הקיימים בעיר כה צפופה. אני בטוח שמעגל התנועה החדש יתרום רבות לשיפור הבטיחות וזרימת תנועת כלי הרכב והולכי הרגל באזור".
בשנתיים האחרונות נבנו לטובת בטיחות הציבור שני מעגלי תנועה חדשים ובטיחותיים בצומת הרחובות גולומב/ בראשית ובצומת הרחובות צה"ל פינת הכנסת.