הגבעה היא אתר הטבע המרכזי בגבעתיים והיא משתרעת על שטח של כ- 32 דונם. מדובר בגבעת הכורכר הגדולה ביותר ששרדה בגוש דן בין קיבוץ יקום לבין ראשון לציון. הגבעה מהווה אתר טבע עירוני ממדרגה ראשונה בשל ערכי הטבע הרבים והייחודיים בה, ובהם צמחים מוגנים בישראל. בשיא גובהה היא מתנוססת ל-84 מטרים מעל פני הים.

מיני הדגל של הצמחים המצויים בגבעה הם רותם המדבר, מצילות החוף וחבצלת קטנת פרחים. במהלך סקר טבע עירוני אותרו בגבעה מיני צמחים "אדומים", ביניהם סחלב קדוש, חבצלת, שום האבקנים, בן חצב סתווני וכלניות. בנוסף לצמחים, בגבעה קיימת אוכלוסייה של צבי יבשה, הנמצאים בשנים האחרונות בסכנת הכחדה בישראל, זיקיות ושרקרק מצוי. לצידם מגוון רחב של ציפורי חורש ושטחים פתוחים.

מבחינה היסטורית גבעת קוזלובסקי היא אחת משתי הגבעות שעליהן הייתה בנויה גבעתיים בעת הכרזתה. הגבעה נקראת על שם מאיר קוזלובסקי, איש ארגון "השומר", איש חזון, ציוני נלהב, אשר לחם בתל חי ואף ישב בכלא בדמשק. בשנת 1933 קוזלובסקי עלה לגבעה הכי גבוהה באזור ויחד עם רעייתו ושלושת ילדיו הקים בה את ביתו ומשקו, עליו שמר עם נשקו – צבא של איש אחד בלבד.

הגבעה משכה את תשומת ליבם של חוקרי הטבע כבר לפני למעלה מ- 60 שנה. ד"ר יעקב גליל, מבכירי הבוטנאים בארץ, תיעד את אוכלוסיית המין חבצלת קטנת-פרחים באתר, ובין היתר כתב: "כל מי שסייר לפני שנים אחדות בגבעת קוזלובסקי היה מתרשם תמיד מן החבצלות קטנות-הפרחים המרובות, שגדלו בצפיפות באותה הגבעה... מכל גבעות הכורכר המרובות המקיפות את תל-אביב מצאתיה אך ורק בגבעת קוזלובסקי בלבד... בשנים האחרונות כורסמה הגבעה מכל עבריה ע"י חגורת חנק של בניינים גדולים וקטנים;  בראש הגבעה נבנה מגדל מים, ונחפרה בריכת אגירה גדולה; לא ירחק היום ומכל החבצלות שכיסו את הגבעה לא יישאר שריד וזכר.  תהיינה שורות אלו - דברי אזכרה לגבעה היפה, ששימשה לילדי הסביבה, במשך שנים רבות - פינת חמד, מקום לסיורים ולהכרה ראשונה של הטבע, ועתה היא הולכת ונחרבת משנה לשנה" (גליל, 1952). נבואת החורבן של גליל לא התממשה, והאתר קיים עד ימינו, כולל אוכלוסיית חבצלת קטנת הפרחים.

לצד גבעת קוזלובסקי קיימת נקודת תצפית בשם "מצפור שלום" על שם שלום קופטש, מראשוני המתיישבים בגבעתיים. במדרון שמתחת למצפור קיים מצבור גדול של צמחי בר רבים, כגון עכנאי שרוע, שברק מצוי, חרצית עטורה ומצויה, כף אווז האשפות, כרבולת מצויה, בן חיטה רב-אנפין, שום גבוה, שיבולת שועל מתפרקת ונפוצה ותלתן חקלאי. בנוסף, נצפו בו מספר מיני עופות האופייניים לשטחים פתוחים.

גבעת קוזלובסקי. צילום: עיריית גבעתיים