• נגישות

גבעתיים במקום הראשון בארץ בזכאות לבגרות מבין הערים הגדולות והבינוניות עם 97.9%!

בגרויות
גבעתיים במקום הראשון בארץ בזכאות לבגרות מבין הערים הגדולות והבינוניות עם 97.9%!
בנתונים כולל חינוך מיוחד גבעתיים במקום השני בארץ מקרב הערים עם 93.8%
הישגים מרשימים גם לבתי הספר התיכוניים בעיר 100% זכאות לבגרות לתיכונים "שמעון בן צבי" ו"קלעי"

תאריך עדכון: 31/08/2020
שם מפרסם: תקשורת ודוברות
ערב פתיחת שנת הלימודים תשפ"א מפרסם משרד החינוך את התמונה החינוכית הארצית ובה נתוני הזכאות לבגרות לשנת 2019 ובה עולה כי גבעתיים נמצאת במקום הראשון בארץ מקרב הערים בנתוני הזכאות לבגרות (ללא חנ"מ) עם 97.9%  כאשר משקללים גם את נתוני החינוך המיוחד עולה כי גבעתיים נמצאת במקום השני בארץ מקרב כלל הערים עם נתון מרשים של 93.8% כאשר רמת השרון עם נתון כמעט זהה במקום הראשון 93.9%. נתוני הזכאות מרשימים במיוחד לאור העובדה כי לא בכל הערים בארץ קיימים בתי ספר ומסגרות לחינוך מיוחד.
גם בתי הספר התיכוניים בגבעתיים נמצאים בצמרת ההצטיינות הארצית. תיכון שמעון בן צבי עם 100% זכאות כולל חינוך מיוחד נמצא במקום הראשון בין התיכונים המצטיינים במדינה לצידו תיכון "קלעי" אף הוא עם 100%. ב"קלעי" כולל חינוך מיוחד הנתונים לזכאות 98.18%
יש לציין כי אחוזי הזכאות לבגרות בגבעתיים עלו בעשור האחרון ב 24%!  מ 74% בשנת 2009 ל -97.9%ב- 2020.
מהנתונים כאמור עולה כי גבעתיים נמצאת במקום הראשון בארץ מקרב הערים עם 97.9% אחריה נמצאת מודיעין-מכבים-רעות עם 94.6% ובמקום השלישי רמת השרון עם 94.1%
ראש עיריית גבעתיים רן קוניק בירך את צוותי ההוראה בגבעתיים, מנהלים, הורים, מחזיק תיק החינוך פרופ׳ אופלטקה וכל צוות מינהל החינוך הנוער והצעירים בראשותה של ראש המינהל הגב׳ אירית אהרונסון וציין כי להישג זה שותפים כל השחקנים: מנהלי/ות ומורי/ות בתי הספר, ההורים שתומכים ומשקיעים בילדיהם, מערכת החינוך של העירייה וכמובן, התלמידים והתלמידות המוכשרים/ות שלנו.
אירית אהרונסון, ראש מנהל החינוך בגבעתיים ציינה: "זה המקום להודות למנהלי בתי הספר התיכוניים ולצוותיהם על עבודה אינטנסיבית שבבסיסה התפיסה ש"לכל התלמידים הזכות והיכולת להצליח ותפקידנו להוביל אותם לשם. בתי הספר התיכונים בגבעתיים הם הטרוגניים ואינם ממיינים וברובם משולבים גם תלמידי החינוך המיוחד. הנתונים שהתפרסמו כוללים את כלל התלמידים. חשוב לי להדגיש שהישגים כאלה נובעים ממעקב שוטף ומקצועי לצד דאגה אינסופית לעתידו של כל תלמיד ותלמידה. עיקר העבודה של צוותי בתי הספר הוא בחיזוק המוטיבציה של התלמידים ובגיוסם ללמידה ולהצלחה, לצד תגבורים אינסופיים קבוצתיים ופרטניים. "תעודת בגרות" בחברה המודרנית היא "ערך" משמעותי ומהווה בסיס להתקדמות של האדם בחברה ואסור לזלזל בחשיבותה. לצד כל זאת כמובן שיש לחנך לערכים, לחוסן נפשי, לאהבת האדם, לנתינה, לסובלנות ולהכין את התלמידים למציאות טכנולוגית מתקדמת ויזמית".
במנהל החינוך בגבעתיים ציינו כי האחריות המקצועית של כל איש חינוך היא לייצר סביבת למידה מפרה ועדכנית, החותרת להישגים ולהצטיינות. במהלך 6 השנים האחרונות גבעתיים נמצאת בעלייה מתמדת בתוצאות בחינות הבגרות ומהווה חוד חנית ובמדינת ישראל.
בשנים האחרונות הוקמו בגבעתיים מרחבי למידה מגוונים וחדשניים, המשרתים את כלל תלמידי העיר, הנוער והצעירים, כל צוותי החינוך בעיר עוברים הכשרה מקצועית, כל צוותי החינוך עוברים הכשרה לאסטרטגיות הוראה חדשניות ויזמיות.
שותפויות בין התלמידים, הנוער והצעירים, יוצרים חיבורים עם חברות עם יזמים ועם ארגונים. הילדים והנוער שותפים, פעילים ומעורבים, מפתחים תכנים לימודיים, מלמדים חברים, הוגים ומיישמים מיזמים חברתיים לטובת הקהילה בגבעתיים ובכלל.