מעגל תנועה חדש

מעגל תנועה חדש ובטיחותי
בצומת הרחובות הכנסת/צה"ל

תאריך עדכון: 05/09/2019
לאחר עשרות שנים בהן צומת הרחובות הכנסת פינת צה"ל נחשב לאחד מהצמתים המסוכנים ביותר בגבעתיים ולאורך שנים רבות התרחשו בו תאונות דרכים רבות, בסוף השבוע האחרון הושלמו העבודות כמעט לחלוטין להקמת מעגל התנועה והרחוב נפתח מחדש לתנועה כשבמרכזו מעגל תנועה חדש ובטיחותי.

מחקרים קבעו כי תועלתם התחבורתית והבטיחותית של מעגלי תנועה, טובה יותר מזו של הצומת השגרתי שצורתו הצטלבות בקווים ישרים. ממצאים רבים מצביעים על שיפור משמעותי בבטיחות כלי הרכב והולכי הרגל באזור, כאשר צומת סטנדרטי הופך למעגל תנועה. העבודות להקמת מעגל התנועה החדש, כללו שינויים גיאומטריים, עבודות ריצוף ועבודות תאורה.

החלק המרכזי של העבודות הסתיים והצומת נפתח לתנועה לקראת שנת הלימודים. העבודות שנותרו יבוצעו בימים הקרובים ויכללו גם עבודות גינון ואינן צפויות להפריע לתנועה.

ראש העירייה, רן קוניק, ציין :" אנו עושים הכל על מנת לצמצם את תופעת תאונות הדרכים בעיר, ולנסות למצוא פתרונות תחבורתיים הולמים לאתגרים התחבורתיים הרבים הקיימים בעיר כה צפופה. אני בטוח שמעגל התנועה החדש יתרום רבות לשיפור הבטיחות וזרימת תנועת כלי הרכב והולכי הרגל באזור".