שנת לימודים מוצלחת

10,880 ילדי גנים ותלמידי בית ספר יפתחו את שנת
הלימודים תש"פ בגבעתיים

תאריך עדכון: 27/08/2019

10,880 ילדי גנים ותלמידי בית ספר צפויים לפתוח את שנת הלימודים תש"פ בגבעתיים.
נתוני בתי הספר:
5,647 סה"כ ביסודיים
2,641 סה"כ בתיכונים
778 עולים לכיתות א' ב- 9 בתי ספר יסודיים
668 עולים לכיתה ט' ב- 5 בתי הספר התיכוניים
נתוני גני הילדים:
סך הכל ילמדו השנה בגני הילדים 2592  תלמידים ב- 84  גני ילדים
787 תלמידים בגיל 3 יצטרפו השנה למערכת החינוך לגני טרום טרום חובה.
יום הלימודים הראשון
עשרות עובדי עירייה יחד עם פקחים, השיטור העירוני ומתנדבי המשטרה יעמדו  ביום הלימודים הראשון ( 1 בספטמבר) בכ- 50 מעברי חצייה סמוך למוסדות החינוך ויסייעו לילדי הגנים לתלמידים ולהורים לחצות בבטחה בפתיחת שנת הלימודים
 חשוב לציין כי גם מתחמי "נשק וסע" סמוך למוסדות החינוך, המאפשרים לילדי העיר לרדת מהרכבים בביטחה בסיוע מתנדבים יחלו לפעול גם כן ביום פתיחת שנת הלימודים ועל כן יש להקפיד לא להחנות בשעות המצוינות בתמרור על מנת שהפרויקט יוכל לפעול בהצלחה.
לטובת הילדים וההורים הצועדים ברגל למוסדות החינוך העירייה הפיקה לוחות מודפסים ועמידים בכניסות לבתי הספר ובהם מפה המציינת  את המסלולים הבטוחים להליכה כפי שהומלצו על ידי המטה לבטיחות בדרכים , היחידה לאיכות הסביבה ומינהל החינוך מותאמים לכל בית ספר. שלט דומה יתלה בסמוך למזכירויות ויעלה גם באתר בית הספר.
המטה לזהירות בדרכים ציין באיגרת שתופץ להורים כי: מומלץ לבחור עם הילדים את המסלול הבטוח ביותר להליכה מהבית לבית הספר ובחזרה. חשוב לתרגל הליכה במסלול הבטוח עם הילדים, תוך מתן הסבר על הסכנות שבדרך ועל כללי הבטיחות בהם: לצעוד רחוק משפת הכביש, לא להתפרץ לכביש, לחצות במקום בטוח, לעצור כשני צעדים לפני חציית הכביש ועוד.