תחרות האולימפידע של גבעתיים

אולימפידע

בית ספר בורוכוב זכה במקום הראשון בתחרות המתמטיקה של גבעתיים לבתי הספר היסודיים

תאריך עדכון: 03/06/2019
ביום ראשון 26.5.19  התקיים גמר האולימפידע – תחרות המתמטיקה העירונית לשנת תשע"ט באודיטוריום בית ראשונים. במקום הראשון זכה בית הספר "בורוכוב", במקום השני בית ספר "גורדון" ובמקום השלישי בית ספר "אלון".

בשלב הראשון של התחרות תלמידי שכבות א'-ו' מכל בתי הספר היסודיים נבחנו בצורה מתוקשבת במשך חודש באמצעות יישומון שנקרא "עשר אצבעות" .  בשלב זה זכה בית הספר "בן גוריון" במקום הראשון, "גורדון" במקום השני ו"אמונים" במקום השלישי. ציונים אלה שוקללו יחד עם ציוני הגמר לטובת הכרזת בית הספר הזוכה.

בגמר עצמו התחרו זוג תלמידים  (בן ובת ) נציג או נציגה משכבה ה' ונציג או נציגה משכבה ו' ,אשר התחרו בפתרון משחקים מתמטיים על הבמה במהלך הגמר. כל זוג ישב בשולחן ייעודי על הבמה, וניתנו להם כ-25 דקות לצבור כמה שיותר כוכבים במפת פעילויות ייחודית לגמר.

בנוסף לכך כל בית ספר שלח נבחרת שישבה בקהל  ( 20 תלמידים מכיתות ה'-ו' בלבד) שהרכיבו את הנבחרת הבית ספרית שייצגה את בית הספר. במהלך האירוע התלמידים שיחקו במשחקים וחידות מתמטיות במטרה לצבור כמה שיותר כוכבים שהתווספו לציון הסופי של הגמר.

הציון הסופי מורכב מהניקוד שנצבר במהלך השלב הבית ספרי, וכן מהניקוד שנצבר במהלך הגמר וכאמור בית ספר בורוכוב גרף את המקום הראשון.