בגבעתיים "בונים בסדר"

בניה
 עיריית גבעתיים הגבירה את האכיפה באתרי בנייה. לאחרונה נפתחו 80 תיקי פיקוח וניתנו -12 צווי הפסקת עבודה מנהליים באתרי בנייה- 3 מהם בשבוע האחרון!

תאריך עדכון: 03/06/2019
עיריית גבעתיים מגבירה את מדיניות האכיפה כנגד קבלנים באתרי בנייה אשר אינם עומדים בתקנות ועלולים לסכן את הסביבה באזור אתרי הבנייה. במהלך השנה האחרונה ניתנו 12 צווים מנהליים להפסקת עבודה בשל ליקויים  ו/או הפרות של הוראות בטיחות באתרי הבניה, 3 מהם רק בשבוע האחרון, וכן נפתחו כ- 80 תיקי פיקוח, הן בעקבות פניות של תושבים לעירייה והן בעקבות פיקוח יזום של מנהל ההנדסה.

כבר לפני כשנתיים הגבירה העירייה את מדיניות האכיפה בנושא בניה, כשלצורך העניין גוייסו מספר מפקחים ייעודיים העוסקים באופן קבוע באכיפת הוראות הבטיחות באתרי הבניה בעיר, כשכל מפקח אחראי על אזור מסוים, כשבמסגרת העבודות הוא מבצע ביקורות פיקוח יזומות לבדיקת בטיחות האתר, גידור, בטיחות עגורנים ועוד.

ראוי להדגיש גם כי לאחר כל פניה של תושב להנדסה או למוקד העירוני, א לאחר ליקויים העולים במהלך פיקוח יזום של אגף ההנדסה, היזם נדרש להוכיח כי כל הליקויים תוקנו באופן מיידי וללא דיחוי. כמו כן, במסגרת הפיקוח על הבניה מבצעת העירייה באופן שגרתתי אחת ל-3 שבועות, ביקורת בכל אתר בניה, גם בכדי לוודא שהאתר בטיחותי וגם בכדי לבצע מעקב אחר שלבי הבניה ולדרוש בהתאם לכך הצגת מסמכים כגון דו"חות על יציקות בטון, מפות מדידה תסקירי עגורנים וכיו"ב.

יצויין גם כי עיריית גבעתיים מחמירה מאוד בנוגע לבטיחות העגורנים ומעבר לביקורות באתר דורשת לקבל מבעוד מועד אישורי ביטוח חצי שנתיים ובמידה והקבלנים אינם עומדים בהוראות ומספקים אישורי בטיחות וביטוחים העבודה מופסקת לאלתר.

רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: "בתקופה האחרונה העלינו מדרגה משמעותית באכיפת עבירות בתחומי התכנון והבניה, כשרק בשבוע האחרון ניתנו דו"חות כבדים לקבלנים שהפרו את הוראות העירייה. על כל נהג/ קבלן/ יזם שפועל בעיר גבעתיים להבין שהוראות היתרי הבניה אינן המלצות בלבד . בטיחות התושבים היא ערך עליון, מעבר לכל בניה או תהליך התחדשות ואין לי כוונה לוותר בנושא זה.