• שינויים בתנועה ובתחבורה ציבורית בעקבות אירוע סובב ר"ג בתאריך 31.5.19

להלן מגבלות התנועה היוצאת והנכנסת לגבעתיים בעקבות אירוע סובב ר"ג בתאריך 31.5.19 : 1.לא תתאפשר פנייה ימינה מרחוב סירקין צפונה  לרחוב ביאליק (החוצה בהמשך את קריניצי וארלוזורוב) לכיוון משרד הפנים עד השעה 10:30. 2.מאחר שרחובות קריניצי וארלוזורוב (הנמצאים ברמת גן) יהיו חסומים עד שעה 10:30 תתאפשר יציאה מהעיר לכיוון רמת גן (לכיוון צפון) במגבלות החסימות הנמצאות ברמת גן עצמה. 3.בן גוריון יהיה חסום נתיב אחד  בלבד מכיוון צפון קניון איילון לדרום בצד של רמת גן עד פינת הרצל ,בהרצל הם  פונים ימינה ושמאלה לרחוב קריניצי המרוץ לא מגיע לגבעתיים.   שינויים בתחבורה ציבורית: קווים 57,67 לא יפעלו בעת האירוע (בערך בין 08:00-10:00) קו 23 – לא נכנס לכצנלסון, קק"ל, בורוכוב קו 45 – לא נכנס לכצנלסון קו 52 – לא מגיע לכופר הישוב, לא נכנס לכצנלסון קו 54 – לא מגיע לכופר הישוב קו 58 – מגיע עד רכבת מרכז במקום קניון איילון קו 160 – לא מגיע לכופר הישוב ​
  • מידע על חניה מועדפת לתושבי גבעתיים בכחול-לבן

חניה מועדפת היא חניה המותרת רק לתושבי גבעתיים בעלי תו חניה עירוני בתוקף למן השעה 17:00 עד לשעה 09:00.   דהיינו, בשעות אלו, כנגד מי שאינו בעל תו חניה עירוני בתוקף, עלול להירשם דו"ח, גם אם שילם אגרת חניה (את אגרת החניה יוכל להשיב באמצעות בקשה למחלקת הפיקוח והחניה).   לנוחיותכם, מצ"ב טבלת מיפוי רחובות העיר, לפי חניה מועדפת וחניה בכחול לבן.   שימו לב, כי הטבלה אמורה לשמש כעזר בלבד, ואינה מחליפה את חובתו של נהג, הקבועה בדין, לבחון את השלטים הרלבנטיים למקום החניה בו בחר לחנות. לצפייה בטבלה לחץ כאן ​

הליכות ג'יין ומועדון "חיים בסרט ירוק"

הליכות

בשבוע הראשון של חודש מאי הוזמנו תושבי העיר להקרנה פתוחה לציבור של  הסרט "יוצאים מהקופסה": סיפורו של אב שחש שילדיו מתמכרים למסכים ושיצא בקמפיין להוציא את ילדי שנות ה-2000 אל הטבע. הסרט לווה בשיחה עם אורית משעל, מובילת הפרויקט הסביבתי "צאו החוצה".

תאריך עדכון: 13/05/2019
בהמשך השבוע צויין גם בגבעתיים פסטיבל הליכות ג'יין  (Jane's Walk). הפסטיבל  שנחגג, בלמעלה מ-100 ערים בעולם לזכרה של העיתונאית ומבקרת הערים ג'יין ג'ייקובס, מהווה הזדמנות לתושבי הערים להכיר את עריהם דרך שיחות והליכות שמובילים תושבים בהתנדבות מלאה, ובצורה בלתי אמצעית. למעלה מ- 250 תושבי העיר נרשמו לסדרת הליכות-סיורים עירוניים ביוזמת היחידה לקיימות ולאיכות הסביבה באגף שפ"ע.
השנה התקיימו שש הליכות שהובילו תושבים-מתנדבים. את הליכות ג'ין בעיר פתחה ההליכה בהובלת חבר המועצה ומחזיק תיק איכות הסביבה, עו"ד אביעד מנשה, שהוביל את המסיירים ל"סבב ברים" לאורך רח' כצנלסון. הסיור כלל מפגש עם בעלי ברים שסיפרו על התפתחות הרחוב שמשנה את פניו בשנים האחרונות ומהווה מוקד של בילוי לתושבי העיר והסביבה.
בהמשך השבוע התקיימו סיורים נוספים: את הסיור "שבילי ההליכה הנסתרים מן העין" הובילה רקפת פסו קונפורטס, מנהלת אגף התחדשות עירונית בעיריית גבעתיים. את הסיור בנושא "עיר ידידותית לילדים" ואיך גורמים לעיר להיות יותר טובה לילדים ולמבוגרים, הוביל דרור רשף, פעיל סביבתי.
גיל אורן פעיל בקהילה הלבט"בית הוביל את הסיור "גאווה בגבעתיים" בין נקודות ציון משמעו��יות עבור הקהילה הגאה, במסגרתו פגשו המסיירים את בני משפחתו של ניר כץ ז"ל שנרצח בברנוער, את סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק הלהט"ב בעירייה אור-לי ניב ואת אלישע אלכסנדר, יו"ר עמותת מעברים לתמיכה והעצמה של קהילת הטרנסג'נדרים.
משה כץ, מדריך טיולים ותיק, הדריך את הסיור "עבר ומחר" לנקודות ציון להיסטוריה העשירה והמגוונת של גבעתיים. הסיור לווה בפגישות עם אנשים הקשורים להיסטוריה העירונית, בשירה בציבור ובנגינה באקורדיון.
את סדרת הסיורים סיים הסיור "טבע עירוני" בין גבעת קוזלובסקי לגינה הקהילתית גן רבקה, בהובלת ניר מסורי, עובד החברה להגנת הטבע. במסגרת הסיור זכו המשתתפים להכיר חלק מאתרי הטבע העירוני בגבעתיים.
מחזיק תיק איכות הסביבה, עו"ד אביעד מנשה מסר: אנו חותמים שבוע רצוף וגדוש באירועים.
פתחנו את השבוע עם חניכת "מועדון חיים בסרט ירוק". זהו מיזם חדש שבו נקרין בחינם אחת לרבעון סרט שיעסוק בנושא איכות הסביבה וקיימות לטובת תושבי העיר. במסגרת ההקרנה יזכו התושבים גם להרצאה ולשיחה עם המרצים המובילים בתחום. בהמשך השבוע המשכנו את מסורת הליכות ג'ין בעיר. אני שמח שהשנה מספר התושבים שנרשמו והגיעו לסיורים גדל באלפי אחוזים לעומת אשתקד. למעשה, היה עלינו להוציא סיורים נוספים שלא תוכננו בפועל בשל המספר הרב של הנרשמים.  הנתון הזה מלמד אותנו שגיבוש סיורים בנושאים ספציפיים ורתימת תושבי העיר שמזוהים עם עשיות בתחומים שונים להובלת הסיורים הוכיחו את עצמם ולראיה – התושבים הצביעו על כך ברגליים. אין לי ספק שבשנה הבאה מגוון ההליכות שיוצעו לתושבי העיר יגדל ובהתאמה גם מספר המסיירים. אני מבקש להודות לכל המתנדבים שהובילו את ההליכות וכמובן לתושבים שנרשמו והגיעו אליהם.