• סגירה זמנית של מזרקות הפארק בשל פסטיבל הבירה

בשל ההכנות לפסטיבל הבירה והקמת במת ההופעות ייסגרו מזרקות הג'טים בפארק החל מיום שני 26.8 ועד ליום ראשון 1.9. כמו כן לא תתאפשר כניסה למתחם המשחקים בפארק החל מיום שלישי 27.8 ועד לתום פסטיבל הבירה. אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית ומזמינים את הציבור לבלות בפסטיבל   החל מחודש ספטמבר (תחילת שנת הלימודים) יעבדו המזרקות במתכונת הבאה: ימים א'-ו' בשעות אחה"צ בלבד בין השעות 19:00-16:00 יום שבת בבוקר 14:00-09:00 ויום שבת אחה"צ 19:00-16:00
  • עבודות להנחת קו ביוב ברחוב הכנסת

​תושבים יקרים,   הנחת קו מים ראשי "24 ברח' הכנסת בין הראל למעיין החל מיום חמישי 20/6/19 ולמשך כחודשיים יבוצעו עבודות  להנחת קו מים ראשי "24 ברח' הכנסת בין רח' הראל לרח' המעיין. שעות העבודה: 9:00 עד 17:00. העבודות יבוצעו במקטעים, להלן פירוט השינויים בהסדרי התנועה במקטע הראשון:   מקטע ראשון: רח' הכנסת בין הראל לצה"ל. נתיב הנסיעה מצפון לדרום יהיה חסום לתנועה, אך תתאפשר תנועה דו כיוונית. החנייה ברחוב בחניות הציבוריות לא תתאפשר בכל שעות היממה. בשעות העבודה לא תתאפשר הכניסה והיציאה מחניות הפרטיות. המדרכה המערבית תהיה חסומה למעבר.   יש לדאוג להוצאת הרכבים החונים בצידי הכביש ובחניות הפרטיות מבעוד מועד. רכב החונה בצידי הכביש לאחר השעה 09:00 בבוקר יגרר.   העבודה מבוצעת באישור משטרת ישראל ועיריית גבעתיים! אנו מתנצלים על אי הנוחות הזמנית!   לשרותכם, מוקד טלפוני: 1800-800-814 או 107.

הליכות ג'יין ומועדון "חיים בסרט ירוק"

הליכות

בשבוע הראשון של חודש מאי הוזמנו תושבי העיר להקרנה פתוחה לציבור של  הסרט "יוצאים מהקופסה": סיפורו של אב שחש שילדיו מתמכרים למסכים ושיצא בקמפיין להוציא את ילדי שנות ה-2000 אל הטבע. הסרט לווה בשיחה עם אורית משעל, מובילת הפרויקט הסביבתי "צאו החוצה".

תאריך עדכון: 13/05/2019
בהמשך השבוע צויין גם בגבעתיים פסטיבל הליכות ג'יין  (Jane's Walk). הפסטיבל  שנחגג, בלמעלה מ-100 ערים בעולם לזכרה של העיתונאית ומבקרת הערים ג'יין ג'ייקובס, מהווה הזדמנות לתושבי הערים להכיר את עריהם דרך שיחות והליכות שמובילים תושבים בהתנדבות מלאה, ובצורה בלתי אמצעית. למעלה מ- 250 תושבי העיר נרשמו לסדרת הליכות-סיורים עירוניים ביוזמת היחידה לקיימות ולאיכות הסביבה באגף שפ"ע.
השנה התקיימו שש הליכות שהובילו תושבים-מתנדבים. את הליכות ג'ין בעיר פתחה ההליכה בהובלת חבר המועצה ומחזיק תיק איכות הסביבה, עו"ד אביעד מנשה, שהוביל את המסיירים ל"סבב ברים" לאורך רח' כצנלסון. הסיור כלל מפגש עם בעלי ברים שסיפרו על התפתחות הרחוב שמשנה את פניו בשנים האחרונות ומהווה מוקד של בילוי לתושבי העיר והסביבה.
בהמשך השבוע התקיימו סיורים נוספים: את הסיור "שבילי ההליכה הנסתרים מן העין" הובילה רקפת פסו קונפורטס, מנהלת אגף התחדשות עירונית בעיריית גבעתיים. את הסיור בנושא "עיר ידידותית לילדים" ואיך גורמים לעיר להיות יותר טובה לילדים ולמבוגרים, הוביל דרור רשף, פעיל סביבתי.
גיל אורן פעיל בקהילה הלבט"בית הוביל את הסיור "גאווה בגבעתיים" בין נקודות ציון משמעותיות עבור הקהילה הגאה, במסגרתו פגשו המסיירים את בני משפחתו של ניר כץ ז"ל שנרצח בברנוער, את סגנית ראש העירייה ומחזיקת תיק הלהט"ב בעירייה אור-לי ניב ואת אלישע אלכסנדר, יו"ר עמותת מעברים לתמיכה והעצמה של קהילת הטרנסג'נדרים.
משה כץ, מדריך טיולים ותיק, הדריך את הסיור "עבר ומחר" לנקודות ציון להיסטוריה העשירה והמגוונת של גבעתיים. הסיור לווה בפגישות עם אנשים הקשורים להיסטוריה העירונית, בשירה בציבור ובנגינה באקורדיון.
את סדרת הסיורים סיים הסיור "טבע עירוני" בין גבעת קוזלובסקי לגינה הקהילתית גן רבקה, בהובלת ניר מסורי, עובד החברה להגנת הטבע. במסגרת הסיור זכו המשתתפים להכיר חלק מאתרי הטבע העירוני בגבעתיים.
מחזיק תיק איכות הסביבה, עו"ד אביעד מנשה מסר: אנו חותמים שבוע רצוף וגדוש באירועים.
פתחנו את השבוע עם חניכת "מועדון חיים בסרט ירוק". זהו מיזם חדש שבו נקרין בחינם אחת לרבעון סרט שיעסוק בנושא איכות הסביבה וקיימות לטובת תושבי העיר. במסגרת ההקרנה יזכו התושבים גם להרצאה ולשיחה עם המרצים המובילים בתחום. בהמשך השבוע המשכנו את מסורת הליכות ג'ין בעיר. אני שמח שהשנה מספר התושבים שנרשמו והגיעו לסיורים גדל באלפי אחוזים לעומת אשתקד. למעשה, היה עלינו להוציא סיורים נוספים שלא תוכננו בפועל בשל המספר הרב של הנרשמים.  הנתון הזה מלמד אותנו שגיבוש סיורים בנושאים ספציפיים ורתימת תושבי העיר שמזוהים עם עשיות בתחומים שונים להובלת הסיורים הוכיחו את עצמם ולראיה – התושבים הצביעו על כך ברגליים. אין לי ספק שבשנה הבאה מגוון ההליכות שיוצעו לתושבי העיר יגדל ובהתאמה גם מספר המסיירים. אני מבקש להודות לכל המתנדבים שהובילו את ההליכות וכמובן לתושבים שנרשמו והגיעו אליהם.