• שינויים בתנועה ובתחבורה ציבורית בעקבות אירוע סובב ר"ג בתאריך 31.5.19

להלן מגבלות התנועה היוצאת והנכנסת לגבעתיים בעקבות אירוע סובב ר"ג בתאריך 31.5.19 : 1.לא תתאפשר פנייה ימינה מרחוב סירקין צפונה  לרחוב ביאליק (החוצה בהמשך את קריניצי וארלוזורוב) לכיוון משרד הפנים עד השעה 10:30. 2.מאחר שרחובות קריניצי וארלוזורוב (הנמצאים ברמת גן) יהיו חסומים עד שעה 10:30 תתאפשר יציאה מהעיר לכיוון רמת גן (לכיוון צפון) במגבלות החסימות הנמצאות ברמת גן עצמה. 3.בן גוריון יהיה חסום נתיב אחד  בלבד מכיוון צפון קניון איילון לדרום בצד של רמת גן עד פינת הרצל ,בהרצל הם  פונים ימינה ושמאלה לרחוב קריניצי המרוץ לא מגיע לגבעתיים.   שינויים בתחבורה ציבורית: קווים 57,67 לא יפעלו בעת האירוע (בערך בין 08:00-10:00) קו 23 – לא נכנס לכצנלסון, קק"ל, בורוכוב קו 45 – לא נכנס לכצנלסון קו 52 – לא מגיע לכופר הישוב, לא נכנס לכצנלסון קו 54 – לא מגיע לכופר הישוב קו 58 – מגיע עד רכבת מרכז במקום קניון איילון קו 160 – לא מגיע לכופר הישוב ​
  • מידע על חניה מועדפת לתושבי גבעתיים בכחול-לבן

חניה מועדפת היא חניה המותרת רק לתושבי גבעתיים בעלי תו חניה עירוני בתוקף למן השעה 17:00 עד לשעה 09:00.   דהיינו, בשעות אלו, כנגד מי שאינו בעל תו חניה עירוני בתוקף, עלול להירשם דו"ח, גם אם שילם אגרת חניה (את אגרת החניה יוכל להשיב באמצעות בקשה למחלקת הפיקוח והחניה).   לנוחיותכם, מצ"ב טבלת מיפוי רחובות העיר, לפי חניה מועדפת וחניה בכחול לבן.   שימו לב, כי הטבלה אמורה לשמש כעזר בלבד, ואינה מחליפה את חובתו של נהג, הקבועה בדין, לבחון את השלטים הרלבנטיים למקום החניה בו בחר לחנות. לצפייה בטבלה לחץ כאן ​

סיוע משנה חיים לניצולי שואה בגבעתיים

227 ניצולי שואה קיבלו השנה סיוע במיצוי זכויות ללא כל תשלום, ב"נקודת זכות גבעתיים". עבור רבים מהם מדובר בסיוע משנה חיים שהודות לו כבר קיבלו הטבות בסכום כולל של 1.772 מיליון שקלים!
רק בשנה האחרונה חייהם של עשרות ניצולי שואה מגבעתיים השתנו לטובה, בזכות סכומי כסף משמעותיים שקיבלו, הודות לסיוע במיצוי זכויות שקיבלו ב"נקודת זכות גבעתיים", מרכז מיצוי זכויות בקהילה, שמפעילה עיריית גבעתיים בשיתוף עם עמותת אביב לניצולי השואה

תאריך עדכון: 13/05/2019
מזה חמש שנים נקודת זכות גבעתיים פועלת במימון ובשיתוף פעולה עם המחלקה לאזרחים ותיקים שבאגף לשירותים חברתיים בעיריית גבעתיים. הנקודה נפתחה במסגרת מיזם "נקודות זכות", שמפעילה עמותת אביב לניצולי השואה, ברחבי הארץ, בשותפות עם רשויות מקומיות. במסגרת פעילות הפרוייקט, ניצולי שואה תושבי העיר, מגיעים בתיאום מראש לפגישה עם עו"ד נועה שיין, יועצת זכויות בעמותת אביב לניצולי השואה. עו"ד שיין מכירה את כלל הזכויות המגיעות להם בארץ ובעולם ומסייעת להם להגיש בקשות לקבלת הזכויות ומלווה אותם עוד לתום התהליך ומיצוי מכלול זכויותיהם.
כשחיה, ניצולת שואה בת 91, הגיעה לפני מספר חודשים לנקודת הזכות עם שני בניה וביקשה לבדוק האם היא ממצה את זכויותיה, היא הופתעה מאוד לשמוע מעו"ד שיין, שיתכן שהיא זכאית לתשלום רטרואקטיבי של רנטה סוציאלית מגרמניה על עבודה בגטו. עו"ד שיין הגישה עבורה את הבקשות והמסמכים הנדרשים ואכן, כעבור כמה חודשים, אושרו הבקשות. חיה קיבלה תשלום חד פעמי בסך 32,000 יורו ונקבעה לה קצבה חודשית בסך 157 יורו. גם ניצולת שואה נוספת, רבקה בת ה-90, הגיעה לנקודת הזכות, לאחר שהצליחה לקבל מהרשות לזכויות ניצולי השואה, קצבה בסיסית בסך 2,325 ₪ בחודש בלבד, סכום אשר בגילה המתקדם ולאור בעיות הבריאות מהן היא סובלת לא ��פשר לה להתקיים בכבוד. עו"ד שיין הסבירה לרבקה שהיא לא ממצה את זכויותיה וסייעה לה בהגדלת אחוזי הנכות שלה ובמקביל, הגישה עבורה בקשה לתגמול מוגדל לפי הכנסה, כל הבקשות אושרו וכיום רבקה מקבלת קצבה חודשית בסך 5,840 ₪.
נקודת זכות סייעה בשנה האחרונה כאמור ל- 227 ניצולי שואה בגבעתיים, כשהגישה עבורם 339 בקשות להטבות, מתוכם – 313 הטבות כספיות. כ-50% מכלל ההטבות שהמליצה עו"ד שיין לניצולי השואה, כבר התקבלו בסכום כולל של 1.772 מיליון שקלים!
רן קוניק, ראש עיריית גבעתיים: ""נקודת זכות" הנו פרויקט חשוב מאד למיצוי זכויות המגיעות לשורדי השואה, לקצבאות שמטרתן לאפשר להם להתקיים בכבוד. הקושי להשיג את המידע ולטפל בביורוקרטיה הכרוכה בכך, מונע מהם פעמים רבות לקבל כספים המגיעים להם, ולכן אנשי מקצוע מנוסים עומדים לרשותם ועושים עבורם את העבודה בהצלחה רבה. אני קורא לכל שורדי השורה ובני משפחותיהם, היעזרו בנקודת זכות בכדי לקבל סיוע ולנצל את זכויותיכם."
אורלי סיון, מנכ"לית עמותת אביב לניצולי השואה: "אלפי ניצולי שואה בישראל טרם מיצו את זכויותיהם, ולעיתים הזכויות הן ההבדל בין עוני לחיים בכבוד וברווחה. אנחנו מודים לעיריית גבעתיים על השותפות והחברות לדרך. יחד אנו פועלים כדי שכל ניצולי השואה יממשו את זכויותיהם ויחיו בכבוד וברווחה. אנו מזמינים את ניצולי השואה לפנות לנקודת הזכות ולקבל סיוע במיצוי זכויותיכם. הסיוע כולו ניתן במקצועיות, באהבה – וללא תשלום".
***נקודת זכות גבעתיים, פועלת באגף לשירותים חברתיים, המחלקה לאזרחים ותיקים, רחוב המפנה 4. יש לתאם פגישה מראש בטלפון: 03-6444851***