שקיפות עירונית

שקיפות
על פי מדד השקיפות של התנועה לחופש המידע:
  עיריית גבעתיים מפרסמת 100% מכלל הפרסומים הקבועים על פי החוק

תאריך עדכון: 05/03/2019
השנה, לקראת הבחירות ברשויות המקומיות החליטה התנועה לחופש המידע לבדוק את מצב השקיפות ברשויות המקומיות. השנה נערך לראשונה מדד שקיפות המבקש למדוד את מצבן של הרשויות החברות בפורום ה-15( פורום הערים העצמאיות שאינן מקבלות מענקים ממשלתיים(. הרשויות שנבחרו נבחרו בשל ההערכה כי אלה מייצגות את הגופים המובילים בתחום השלטון המקומי, וראוי לראות בהן מודל לחיקוי גם עבור יתר הרשויות.

על פי מדד השקיפות עולה כי עיריית גבעתיים עמדה ב- 100%  מחובותיה לפרסום מידע על פי החוק וכי היא יחד עם חולון וחדרה בראש הרשימה. במסגרת המדד נבחנו אוסף של קריטריונים המבוססים על חובות פרטי הקשר הקבועות בדין ובכלל זה: דו"ח מידע לתושב, אופן התשלום עבור בקשות מידע, מידע סביבתי ומידע אודות תקציב הרשות ועוד.

בציון המשוקלל  הכולל חישוב הציון הממוצע בין הציון שניתן על חובות הפרסום לבין הציון שניתן בעבור שקיפות יזומה עולה כי גבעתיים נמצא במקום השלישי עם ציון של 70% מקרב כלל הערים שנבחנו במדד.

ראש עיריית גבעתיים רן קוניק ציין כי השקיפות הגדולה בה עובדת העירייה שלנו בשנים האחרונות, באה לידי ביטוי בדו״ח לשנת 2018 שהוציאה התנועה לחופש המידע. "אנו גאים בהליכי השקיפות שאנו מובילים בכל התחומים העירוניים הבאים לידי ביטוי בגישה מלאה לכל הדו"חות והמסמכים והאפשרות של כל תושב לצפות בשידור חי בכל ישיבות  מועצת העיר".

במסגרת המדד נבחנו אוסף של קריטריונים המבוססים על חובות הקבועות בדין ובכלל זה: פרטי הקשר ואופן התשלום עבור בקשות מידע, פרסום דוח שנתי, פרסום יזום של מידע סביבתי ומידע אודות תקציב הרשות. בנוסף, נבחנו שורה של פרמטרים שהתנועה ראתה בהם כמרכיבים חיוניים וישימים לטובת סטנדרט גבוה יותר של שקיפות הקיימת היום בגופים אחרים: פרסום הסדרי ניגוד העניינים של הדרג המקצועי הבכיר, פרסום יזום וזמין של יומן ראש הרשות, גישה ופרסום לתוכניות העבודה של הרשויות, פירוט הנכסים העירוניים ופרסום הנהלים וההנחיות של הרשות.