חנוכת גינת פועלי הרכבת

טקס לחנוכת גינת פועלי הרכבת
ע"ש אריך (אליעזר) פיינר ז"ל

תאריך עדכון: 04/02/2019
ביום חמישי 17.1.19 התקיים טקס מרגש לחנוכת גינת פועלי הרכבת ע"ש אריך פיינר ז"ל במעמד ראש העיר רן קוניק ובהשתתפות בני המשפחה ואורחים.

ראש העיר רן קוניק ציין כי: זכות גדולה הייתה לי ולנו לחנוך את הגינה היפהפה שהקמנו ברחוב פועלי הרכבת, על שמו של האיש היקר הזה, שורד השואה אריך פיינר ז"ל אשר היה פעיל מרכזי בהנצחת זיכרון שורדי השואה כאן בגבעתיים ונגע בלבבות של כה רבים.

נכדתו של אריך שיר נוי פיינר הודתה לראש העיר רן קוניק על המחווה המרגשת בהנצחת הסב אריך ז"ל וציינה כי: "סבי פעל כדרך חיים להנצחת השואה, פעל למימוש האמרה "לזכור ולא לשכוח", הנצחת השואה, תיעוד שורדי השואה ועדויותיהם
התנדב למעלה מ-30 שנה בבתי ספר ובפרויקטים חינוכיים שונים אשר עסקו בהוראת נושא השואה ביניהם: תאטרון עדות – תאטרון ה"שמוניסטים", "זיכרון בסלון", "פרח לניצול" וכן פרויקטים חינוכיים שונים בבתי הספר היסודיים והתיכוניים בעיר גבעתיים
יזם והביא לאור את הספר "אנחנו פה" אשר מתעד את תושבי העיר גבעתיים, שורדי השואה.

‏אריך נולד בשנת 1924 בצ’כוסלובקיה. ילדותו ובגרותו עברה עליו בצל זוועות שש שנות מלחמת העולם השנייה – החיים בגטו, העבודה במחנות העבודה, אושוויץ, צעדת המוות, כל זאת כשהוא בן 14 בלבד בתחילת המלחמה. עם סיום המלחמה חזר לעיר הולדתו שם הכיר את הלנה (חווה) גם היא שורדת שואה והשניים נישאו.

אריך החל לעסוק בהדרכה ובהכנת נוער לעלייה לארץ ישראל ולאחר שעבר הכשרה עלה ארצה בשנת 1949 יחד עם הלנה, להגשמה בקבוצת גינגר. תוך פרק זמן קצר הם התגברו על קשיי הקליטה החדשים ועברו להתגורר בתל-אביב.  בתל אביב הקימו בני הזוג מתפרה בה נתפרו בגדים לחנויות גדולות ומוכרות ובשנת 1973 עזבו את תל-אביב ועברו להתגורר בגבעתיים.

לאחר שפרש מעסקי התפירה הקדיש פיינר את כל זמנו להתנדבות למען תיעוד, הנצחת השואה ובעיקר הנחלת זיכרון השואה לבני הדורות הבאים.

הקשר המיוחד שנוצר בין בני הנוער ואריך פיינר תרם תרומה משמעותית לעיצוב הזהות האישית של בני הנוער וחידד בקרבם ערכים של מוסר, סובלנות, התנדבות וחיבור למורשת.