שיפוץ מטוס בגן חיל האוויר

החל שיפוץ מטוס ה"פוגה מגיסטר" המהווה את סמלו של גן חיל האוויר

תאריך עדכון: 21/10/2018
עיריית גבעתיים החלה השבוע בשיפוצו של מטוס "הפוגה מגיסטר" המוצב המשך שנים רבות בגן חיל האוויר ומהווה את סמלו של הגן. במהלך השיפוץ שייערך כ- 3 שבועות יתבצעו עבודות לחידוש סטנד הבטון המחזיק את המטוס וכן עבודות פחחות וצביעה מחדש של גוף המטוס בצבעי חיל האוויר כפי שהיה בתקופת שירותו של המטוס.

יש לציין כי במשך שנים רבות היה במקום מטוס אחר, מסוג מוסטנג. בתחילת שנות ה-80 נלקח מטוס המוסטנג אל מוזיאון חיל האוויר בבאר שבע, ובמקומו קיבלה עיריית גבעתיים את ה"פוגה מגיסטר" ובשמו המעוברת "צוקית", מתנת חיל האוויר.

דגם זה של מטוס היה בשימושו של טייס חיל האוויר, דן בלקין ז"ל, שנהרג במהלך תרגיל אימון של החיל. אמו, רחל בלקין הייתה מנהלת בית הספר "שמעוני" בגבעתיים המאמץ את הגן.

גן חיל האוויר נחנך בשנת 1960 ושטחו כ- 21 דונם. הגו תוכנן על ידי מתכנן הגנים ויקטור מאיר ובו יש מדשאות ירוקות, חורשות אורנים, שיחים שונים כגון: קריסה, רוזמרין, עופרית הכף וצמחי כיסוי שונים ועוד. בשל המבנה הטופוגראפי של הגן יש בו הרבה מסלעות מאבן כורכר וקירות תומכים.